Metaaljournaal, het magazine over werken en leren in de metaalbewerking, verschijnt 4x per jaar. Lees het laatste nummer online, download oudere uitgaves of maak met de puzzel kans op mooie prijzen.

 

Najaar 2019

Anders denken, anders doen

De weg naar een duurzamer bedrijf is vooral een kwestie van doen. In het nieuwe Metaaljournaal lees je er alles over. Ook maak je in dit nummer kennis met onze nieuwe influencer, Wil van Meeten!

Waarom een influencer? Simpel: om nog beter te kunnen communiceren met de mensen in onze branche. Wil van Meeten is ontzettend goed in verhalen vertellen en mensen enthousiasmeren. In dit filmpje zie je wat hij precies voor OOM gaat doen.

Verder vind je in het nieuwe nummer van Metaaljournaal veel interessante artikelen over duurzaamheid. Wist je bijvoorbeeld dat we daar thuis al best goed mee bezig zijn, maar dat de werkomgeving achterblijft? De themareportage laat zien hoe je met een paar eenvoudige veranderingen in het bedrijf al flink verschil kunt maken. Of lees de rubriek In Beeld: hiervoor interviewden we vier collega’s die vertellen hoe zij verduurzamen binnen hun bedrijf.

Glashelder
Een bedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is Metaglas in Tiel. Van zonnepanelen tot een hybride wagenpark en een gezonde leercultuur (ze hebben zelfs eigen academie): al twee keer ontvingen ze het MVO-certificaat van de Koninklijke Metaalunie. We mochten er binnenkijken voor onze bedrijfsreportage.

Boodschappentasje
En natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken in het nieuwe Metaaljournaal. Stijn de Geus, teamleider Duurzame Inzetbaarheid bij FNV Metaal, vertelt hoe je gezond en gemotiveerd kunt blijven werken. Theo en Moes hebben daar in de strip zo hun eigen kijk op. Ook zie je in de rubriek Hoe Werkt hoe het kan dat er na het recyclen van een auto nog maar een boodschappentasje vol restafval overblijft.

Verrassing: het winternummer van Metaaljournaal zal verschijnen met Wil van Meeten himself als hoofdredacteur. Kun je niet wachten? Volg hem alvast op Instagram (@wilvanmeeten) en YouTube.

 

Los de woordzoeker op en maak kans op een van die mooie prijzen!

VOLG WIL VAN MEETEN, ONZE INFLUENCER

Hij is nieuwsgierig, gefascineerd door techniek en houdt van verhalen vertellen. Influencer Wil van Meeten gaat de komende jaren voor ons vloggen. Met uitdagende opdrachten sturen we hem op pad om met de mooiste verhalen uit onze branche thuis te komen.

Volg Wil op zijn YouTube-kanaal of op Instagram: @wilvanmeeten